top of page

Детска академија Rowbotech

Со самото користење на опремата за роботика и кодирање со помош на паметни роботи - Robotics for Kids е научно докажан начин дека им се помога на децата да ги развијат клучните вештини на 21 век. Покрај стекнувањето на вештини за роботика и кодирање, роботиката за деца помага и во развивањето на љубопитноста кај децата кон STEM (наука, технологија, инженерство и математика).

bottom of page